Надсучасне обладнання отримала Хмельницька міська лікарня.

1595

Надсучасне обладнання отримала Хмельницька міська лікарня. За допомогою артроскопічної стійки травматологи зможуть виконувати оперативні втручання на плечовому суглобі. Подібні операції  практикують лише у декількох містах. Вартість обладнання – 2 мільйони гривень. Аби працювати на ньому, лікарі пройшли відповідні курси за кордоном .

Травматологи міста вийшли на новий рівень! Лікар травматологічного відділення Хмельницької міської лікарні демонструє обладнання, отримане напередодні. Таке є лише у кількох містах України. Відтепер за допомогою артроскопічної стійки лікарі зможуть проводити малоінвазивні операції на суглобах та на перефирійній нервовій системі.

І якщо операції на колінному суглобі у закладі проводять понад 20 років, то на плечовому – ще не практикували. Таких пацієнтів, а їх до слова щодня не менше ніж троє, скеровували  в інші міста. Тож нове обладнання дасть змогу швидко та якісно прооперувати хворого, не втрачаючи такий дорогоцінний час. Окрім того, ще однією перевагою артроскопічної стійки є швидка реабілітація пацієнта. Аби працювати на обладнанні європейського зразка, травматологи міської лікарні пройшли спеціальну підготовку за кордоном.

Вартість обладнання два мільйони гривень. Його придбали за кошти міського бюджету. Оперативні втручання для хмельничан будуть безкоштовні.

Окрім того, ще два мільйони виділили за обладнання для центру з лікування інсульту. Наразі оголошено тендер на закупівлю.

" " " "