Надважливі рішення. У Хмельницькому обласні депутати зібралися на чергове засідання сесії

1044

Ключова сесія і надважливі питання. 8 квітня обласні обранці провели чергове зібрання. Серед основних – внесення змін до обласного бюджету та продовження цілої низки обласних програм. Також депутати звернулися до голови Хмельницької обласної державної адміністрації аби той прозвітував про стан вакцинації в області.

Понад шістдесят питань, серед них півтора десятки – депутатські запити. Серед основних – зміни до бюджету, проте це питання депутати розглядали останнім. Спершу обранці мали внести до порядку денного кілька питань, які розглядалися на комісіях. Проте окремі фракції вирішили оголосити перерву.

На розгляд депутатам були винесені кілька питань щодо ліквідації комунальних установ. Зокрема, це ліквідація  кількох дитячих санаторіїв.

Ще одне ліквідаційне рішення стосувалося обласної фірми «Фармація». Після  депутатських дискусій це питання набрало відповідну кількість депутатських голосів.

Далі обранці продовжили деякі обласні програми. Серед них – підтримка підприємців, молоді, учасників операції об’єднаних сил.

Ще у лютому депутати хотіли заслухати звіт Сергія Гамалія щодо протидії коронавірусній інфекції на території області. Також обранці вимагали від голови ОДА розповісти загалу про реальний план імунізації населення.

Підтримали депутати і програму «Питна Вода». Вона почала діяти в області ще за минулої каденції.

Кнопку «за» депутати натиснули і за встановлення на території міста Хмельницького найбільшого прапора та флагштоку. Цей проєкт мають реалізувати до тридцятиріччя української Незалежності.

Також з обласного бюджету виділили двадцять мільйонів гривень на добудову школи у мікрорайоні Озерна в Хмельницькому.

Останнім та найбільш важливим витанням порядку денного було внесення змін до головного фінансового документу краю. Додаткові кошти виділили на будівництво кисневих станцій.

Також  депутатський корпус виділив кошти на розвиток Хмельницького летовища. Їх спрямують на виготовлення проєктно-кошторисної документації для запуску пасажирських перевезень.

" " " "