Авіакатастрофа на кладовищі під Львовом: що вже відомо на цю годину – відео

У транспортному літаку було восьмеро людей, п'ятеро з них – загинули

813

Літак “Ан-2”, що належить авіакомпанії “Україна-Аероальянс” сьогодні вранці зник із радарів. Це трапилось о 7.10. Невдовзі зателефонував один із членів екіпажу зниклого повітряного судна і повідомив, що літак екстрено приземлився (фактично упав), не дотягнувши до злітно-посадкової смуги Львівського аеропорту, повідомляють вітчизняні ЗМІ.

Згодом стало відомо, що літак зафрахтували для перевезення вантажу з іспанського міста Віго до Туреччини. Він мав здійснити прямий авіапереліт і не сідати у Львові. Однак на підльоті до столиці Західної України він запросив екстрену посадку для того, щоб здійснити дозаправку літака. Проте до злітно-посадкової смуги він не дотягнув, приземлившись на сільському цвинтарі приблизно в 13 кілометрах від аеропорту.

Читайте також: США показали свій «літак Судного дня»

Загалом у повітряному судні було 8 людей: семеро членів екіпажу та восьмий – супроводжувач вантажу. Посадка видалась жорсткою, фактично це було падіння. П’ятеро людей загинули, трьох рятувальникам вдалося витягнути живими, і їх доправили в одну з лікарень Львова.

Мер Львова Андрій Садовий, який побував на місці катастрофи, каже, що кабіну літака при падінні повністю зрізало. Проте, якраз тим, хто був у носовій частині літака, вдалося вижити. Загинули люди, що знаходились у хвостовій частині. Хоча там повітряне судно начебто ушкоджене менше. Людей просто розчавило вантажем, який був у літаку. Деякі експерти вже кажуть, що він був занадто перевантажений.

Щодо причин катастрофи, то слідство розглядає дві основні версії: не вистачило пального і помилка пілота. Щодо другої версії, то фахівці кажуть, що пілот міг помилитись із показами приладів. Він садив літак фактично наосліп – у цю годину над Львовом стояв густий туман. Щодо першої версії, то взагалі все поки незрозуміло, бо літаку мало вистачити пального на повний рейс без дозаправлення.

" " " "