«Гарячі вихідні»꞉ протягом двох діб на Хмельниччині через куріння мало не загинули люди

Неспокійними виявилися минулі вихідні для вогнеборців, яким доводилося разом із гасінням пожеж рятувати із вогню людей

497

Так, у суботу, 25 вересня,  у Шепетівці, виникла пожежа на вул. Героїв Небесної Сотні. Одразу ж на місце події вирушили вогнеборці 21 ДПРЧ. Прибувши на пожежу, вони зꞌясували, що у житловому будинку , який горить можуть перебувати люди. Отож, рятувальники обрали правильний напрямок оперативних дій  та почали   пошук постраждалих та  гасіння пожежі. Їм вдалося врятувати чоловіка, 1977 року народження.

Також паралельно пожежники почали гасіння пожежі на площі 12 кавдратних метрів. Вогнеборцям вдалося запобігти  розповсюдженню вогню та ліквідувати пожежу. А виникла вона, очевидно, через необережність під час куріння.

А вже о пів на дванадцяту ночі, вогнеборці рятували від вогню, квартиру, на вулиці Пушкінській, у Камꞌянці−Подільському. Там горіло на площі 20 квадратних метрів.  Крім того, у квартирі, як повідомили вогнеборців, перебував власник.

 

Отож, одягши авпарати захисту органів дихання та зору, вогнеборці увійшли до палаючого помешкання. Під час гасіння пожежі від вогню вдалося врятувати чоловіка, 1991 року народження. Постраждалого негайно передали медикам. Причина виникнення пожежі поки що невідома, її належить встановити фахівцям.

Не менш напруженим був і ранок  неділі, 26 вересня. Тоді вогнеборцям довелося рятувати від вогню житловий будинок у селі Миньківці, що на Камꞌянеччині. На пожежу одразу ж вирушили вогнеборці чергового караулу 16 ДПРЧ смт Нова Ушиця. Зꞌясувалося, що пожежа виникла в одній із кімнат оселі.

Вогнеборці, ліквідуючи пожежу, виявили там двох громадян. Одного з них, 65-річного чоловіка, вдалося врятувати. А ось інший, 42−річний чоловік, загинув на місці пожежі. Вогнеборці швидко ліквідували  вогонь та запобігли поширенню пожежі територією будівлі. Кажуть , що пожежа виникла через необережність, допущену під час куріння.

" " " "