Хмельниччину зранку «пробудив» землетрус

1807

Крім камꞌянчан, землетрус добре відчули у Чемерівцях, у селах Довжок, Маліївці, Ріпинці, Гаврилівка, Боришківці, Зіньків. Слабкі поштовхи були відчутні навіть жителям Хмельницького.

Як повідомили у Головному центрі спеціального контролю, землетрус було зафіксовано о 6 годині 18 хвилин на глибині 10 кілометрів, на межі Тернопільщини та Івано−Франківщини. Найбільші поштовхи відчувалися біля міста Чортків. Там їх магнітуда становила 4,3 бала. Землетрус добре відчувався людьми на стокілометровій відстані.

Також у Головному центрі спеціального контролю зазначають, що за класифікацією землетрус належить до помірних, тому усередині приміщення люди могли відчувати коливання предметів. Зокрема, коливалися пре дмети що висять. Також картини могли зрушуватися з місця. Відчутні коливання подібні з коливаннями, утвореними падінням тяжких предметів усередині будівлі.

Крім Хмельниччини, поштовхи землі добре відчули на Тернопільщині та Вінниччині.

У соцмережах користувачі уже почали обговорювати цю незвичну подію. Дехто стверджує, що «1 хвилину потрясло», комусь «страшнувао було», багато людей «чули якийсь гул», деякі користувачі описують це відчуття більш докладніше « наче нагружена фура проїхала під вікном». Камꞌянчани, на території яких землетрус був найбільш відчутним, стверджують, що  звук був «ніби ударна хвиля» та «шибки на вікнах тряслися». Також дехто звернув увагу на незвичну поведінку домашніх тварин «кіт дуже нявчав та були незначні поштовхи». Були й такі особи, які поставилися до ситуації з гумором, зазначивши, що проспали таку подію.

Наразі офіційної інформації про сейсмологічні зміни немає

" " " "