На Хмельниччині почався сезон “тропічних злив”: хто і де тонув минулої доби

Рятувальникам довелося відкачати з житлових приміщень немало води і намулу

1445

Учора, після потужної зливи, на номер служби порятунку “101” почали надходити сигнали по допомогу із різних куточків області.

Так, о 14-й годині прийшло повідомлення з вулиці Залізняка у Хмельницькому. Там вода затопила підвал багатоквартирного житлового будинку. Рятувальники, що прибули за вказаною адресою, відкачали мотопомпою 5 кубометрів води.

Після 17-ї години зателефонували із села Користова Волочиського району. Там господарі одного з приватних будинків не могли дати ради воді, що затопила їхній підвал. Воно й не дивно, адже рятувальникам  довелося викачати з підвалу близько двох кубометрів води.

Та найбільше розлилась дощова вода у селі Велика Левада Городоцького району. Там підтопило зразу три вулиці і два підвали житлових будинків. Лише з цих підвалів рятувальникам довелося викачати 28 кубометрів води! Крім того, вони за допомогою шанцевого інструменту ще й очистили підтоплені вулиці від намулу.

Тим часом, синоптики повідомляють, що найближчими днями дощі на Хмельниччині не припиняться. Подекуди їх супроводжуватимуть грози. А загалом, буде помірно тепло і дуже вогко.

" " " "