Над Хмельниччиною знову прогриміло відлуння минулих війн: сапери знищували вибухівку

Війни минулого століття залишили по собі чимало смертоносних пам’яток, які, час від часу, нагадують про себе, вигулькуючи з-під землі, у різних куточках області

401

Так, 6 липня, сапери  Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Хмельницькій області знищили 21 артилерійський снаряд. Боєприпаси мали 152, 105, 88 та 75 мм калібр і пролежали у землі з часів Другої світової війни. Їх було знайдено в урочищі «Чорний ліс», що розташоване неподалік смт Ярмолинці. Крім того, надзвичайники провели контрольне обстеження території. Вони виявили ще два артилерійських снаряди. Калібр знахідок становив 152 та 88 мм. Цю вибухівку також буде знищено.

Однак, це було ще не всі знахідки. Ще один артилерійський снаряд часів Другої світової війни  виявили у селі Дзеленці, що належить до Наркевицької територіальної громади. Його також було знищено піротехніками ДСНС.

Надзвичайники  нагадують громадянам про правила безпеки під час виявлення вибухонебезпечних предметів. Наголошують, що в жодному разі не варто брати їх до рук, переносити, розбирати чи кидати у вогонь. Слід негайно повідомити працівників ДСНС. Не варто нехтувати цими порадами, адже від них залежить людське здоров’я та й саме життя.

" " " "