Названо причини масового отруєння дітей в одній із Хмельницьких шкіл

Стали відомі результати досліджень та названі причини масового отруєння дітей у НВО №1

766

Перші випадки захворювання були зареєстровані ще 7 вересня. Протягом 8-10 вересня було зареєстровано 93 випадки. Серед хворих 92 учні початкової ланки НВО №1 та одна мама, яка заразилася контактно-побутовим шляхом від своєї дитини, що також захворіла, повідомляє «Незалежний Громадський портал»

Наразі 15 осіб, серед яких одна доросла, лікуються у Хмельницькій інфекційній лікарні. Учні початкових класів перейшли на дистанційне навчання, а роботу харчоблоку було призупинено. З 11 вересня не зареєстровано випадків захворювання.

8 вересня фахівці   епідеміологічної служби почали дослідження. Вони з’ясували, що діти захворіли після вживання страв у шкільній їдальні. Тому було проведено повний комплекс протиепідеміологічних заходів та мікробіологічних досліджень.

Сьогодні, 13 вересня,  стало відомо, що джерелом збудника інфекції став золотистий стафілокок. Саме його виявили у результатах аналізів 4 працівників персоналу харчоблоку. Крім того, під час приготування їжі, відбулося обсіменіння сировини та продуктів. Було взято на 12 зразків харчових продуктів, у трьох з них також виявили золотистий стафілокок. Крім того, цей же збудник виявили у 27 зразках змивів із обладнання.

Нагадаємо, що  за фактом масового отруєння дітей у поліції відкрили кримінальне провадження

" " " "