Небезпечну пам’ятку часів Другої світової війни знайшли на території Меджибізького замку

На території історико-культурного заповідника «Меджибіж» активно проводяться археологічні та реставраційні роботи, під час який і було виявлено артилерійський снаряд.

491

«Гість із минулого» виявивився доволі величезним, адже мав 122 мм калібр. Археологи зазначають, що подібні знахідки траплялися їм неодноразово. Під час розкопок довелося натрапляти і на боєголовку, і на гранату Ф−1, але така величезний боєприпас трапився вперше. Небезпечного «гостя» виявили під час копання траншеї ще 26 липня. Місце його виявлення одразу ж обгородили та викликали саперів ДСНС.

Піротехніки ретельно обстежили територію замку на наявність інших небезпечних «гостей з минулого», проте  нічого подібного, на щастя, більше не виявили .  Археологи жартують, що, можливо, тепер небезпечні памꞌятки уже не траплятимуться, адже, за час роботи, вони бачили  різні боєприпаси, сховані в надрах замку꞉ від найменшого до найбільшого.

Знайдений на території замку артилерійський снаряд, становив небезпеку ще й тим, що під час вибуху його осколки розлітаються на відстань до 1200 м. Тому зустріч із таким «гостем» на території замку, та й не лише там, вкрай небезпечна і небажана.

Піротехніки забрали артснаряд та відвезли у спеціально відведене місце, де вчора, 28 липня, його знешкодили.

Нагадаємо, що у Меджибізькому замку археологи знайшли унікальну шахову фігуру

" " " "