Ножем – в груди: у Полонному засудили чоловіка, що намагався убити поліцейського

Замах не скінчився вбивством випадково, але нападник цілив саме туди, де серце

772

Ізяславський районний суд оголосив вирок 33-річному жителю Полонного, який ледь не вбив поліцейського. Причому правоохоронець на нього не нападав, а лише зробив зауваження., повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Нещастя трапилось ще в січні минулого року у Полонному. Ввечері 9 січня потерпілий, що працював о офіцером поліції, повертався зі служби додому. Був одягнений у цивільних одяг і міг би пройти повз будь-яке правопорушення, однак не пройшов.

Увагу поліцейського привернула група молодих людей, яка шумно розпивала спритні напої  біля пам’ятника Лесі Українці. Проходячи повз них, поліцейський зробив їм зауваження. На це відреагував один із компанії – 32-річний житель Полонного.

Він був знайомий із поліцейським, колись вони разом займались у спортивній секції. Чоловік запропонував поліцейському відійти вбік. Коли вони відійшли, п’яниця почав погрожувати поліцейському та простягати до нього руки. Той, у свою чергу, заявив, що викличе наряд поліції. Тоді п’яний знайомець вихопив ножа і вдарив ним правоохоронця в груди.

Поранений поліцейський ще зміг самотужки дійти до таксі, однак загадав, щоби таксист віз його не додому, а в лікарню.

Читайте також: Вбивство копами 5-річного Кирила: зброю досі не знайшли, покарання для вбивць може не бути

Суд врахував усі обставини цього випадку. Із пом’якшуючих обставин – лише позитивні характеристики підсудного і те, що досі у нього не було конфліктів із законом. Все решта – обтяжуючі обставини: і сп’яніння, і напад на поліцейського, і змах на вбивство.

У підсумку, районна Феміда визнала його винним у закінченому замаху на вбивство та засудила до 12 літ позбавлення волі.  Крім того, йому присудили сплатити потерпілому  понад 300 тисяч гривень  компенсації за матеріальну і моральну шкоду.

Вирок ще не набрав законної сили, і засуджений має право на його оскарження.

" " " "