Отруєння молодших школярів꞉ кількість дітей, які отруїлися в одній із шкіл Хмельницького значно зросла

608

Всі хворі діти харчувалися у шкільній їдальні. Станом на вечір, 9 вересня, уже було зафіксовано 84 випадки отруєння, повідомляють у Центрі громадського здоровꞌя.

11 хворих, серед них і один дорослий, госпіталізовано до лікарні. В усіх однакові симптоми꞉ діарея та багаторазова блювота, а також підвищена температура тіла. В госпіталізованих вона коливається від  37°C до 39°C.  Усі госпіталізовані у стані середньої тяжкості. Ще 74 особи лікуються амбулаторно. У них захворювання проходить у легкій формі. Попередньо у хворих діагностовано харчову токсикоінфекцію та гастроентероколіт. Крім того, в однієї дитини підтверджено коронавірус.  Усі хворі учні 1−4 класів.

Наразі школа перейшла на дистанційне навчання, а фахівці проводять епідеміологічне розслідування. Так, обстежено усіх 11 працівників харчоблоку та відібрано матеріали для досліджень із харчових продуктів ( 18 зразків) та 110 зразків змивів об’єктів навколишнього середовища і п’ять зразків водопровідної води. Після проведення відповідних досліджень, результати яких будуть готові 13 вересня, фахівці зможуть зробити висновки. Поки ж робота харчоблоку припинена.

В поліції за цим фактом відкрито кримінальне провадження. Також ведеться розслідування.

" " " "