У Хмельницькому напали на журналістку Альону Березу

604

Активістку облили невідомою речовиною .

Напад стався 3 листопада о 13:00, коли Альона Береза виходила зі спортивного клубу.

«Чоловік з бородою очікував мене більше як 30 хвилин біля спортзалу. Був у масці та з ємністю у пакеті. Коли я вийшла зі спортзалу, то він почав теж рухатись. Через декілька метрів, зі спини, він вилив на мене рідину із різким неприємним запахом».

Журналістка повідомила, що вже бачила нападника днем раніше. «Вчора близько 16:30 до мене на поверх прийшов хлопець із листом. Шукав якогось Дениса, я відповіла, що тут такий не мешкає. Але він назвав номер моєї квартири. Мене це дуже здивувало, але я поспішала. Коли спустилася поверхом нижче, то бачила саме того чоловіка, який сьогодні на мене напав. У нього було відкрите обличчя. Він не очікував мене побачити, різко збіг вниз та відвернувся, щоб я не бачила його лице».

Альона Береза вважає, що на неї напали через професійну діяльність: «У п’ятницю вийшла моя публікація про майно та статки чотирьох депутатів Хмельницької міської ради».  Журналістка припускає, що замовником міг бути хтось із фігурантів цього розслідування.

На місці інциденту працювала слідчо-оперативна група. «Провадження відкрито, журналістці буде надано охорону», – зазначила на своїй сторінці у Фейсбук Оксана Романюк, виконавча директорка Інституту масової інформації, у якому Альона Береза наразі працює, як регіональна представниця.

" " " "