Житлові будинки, техніка, господарчі споруди та втрачене життя꞉ якою була минула доба для вогнеборців Хмельниччини

Минула доба , 8 жовтня, виявилася для вогнеборців області дуже напруженою та надзвичайно гарячою, адже пожежі виникали у різних куточках області

397

Відкрило «вогняну добу» повідомлення про пожежу у селі Явтухи Хмельницького району. Там зайнялася господарча споруда, з вогнем швидко впоралися вогнеборці 11 ДПРЧ. Полумꞌя приборкали швидко, проте і збитків вогонь накоїв добрячих, знищивши 10 тонн грубих кормів.

А вже після 9 години ранку на це ж відділення вогнеборців чекав ще один поєдинок з вогнем. Цього разу поблизу села Яськівці цього ж Хмельницького району. Там уже горіла суха трава.

Далі з вогнем боролися на Славутчині. Там неподалік села Сьомаки від вогню рятували комбайн. Вогонь теж добряче накоїв шкоди, адже знищив моторний відсік та колеса комбайну.

Вже о 17.19, естафету у вогняній боротьбі прийняли вогнеборці Хмельницького, де на вулиці Камꞌянецькій горіла квартира. Тут , на щастя, обійшлося без постраждалих.

О 18. 34 до боротьби з вогнем долучилися і камꞌянецькі вогнеборці, які рятували легковик «SKODA FELICIA», що зайнявся у селі Гуків Кам’янець-Подільського району. Тут з вогнем боролися одразу дві пожежні команди ꞉  20-ої ДПРЧ та бійців Центру безпеки громади села Гуків . Пожежу вдалося швидко ліквідувати. Ймовірно вона виникла через коротке замикання електромережі.

Наступні три пожежі виникли через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Тільки, якщо  у селах Веселе Хмельницького району та Невірка Кам’янець-Подільського району обійшлося без постраждалих та загиблих, то у селі Хоросток, що на Шепетівщині, вогонь забрав людське життя. Хоча на виклик негайно прибули вогнеборці 18 ДПРЧ та МК с. Ганнопіль, які оперативно загасили пожежу, та тіло власниці, 1937 року народження було виявлено ще під час розвідки.

" " " "