НАГОРОДИ ДО ДНЯ НАУКИ

263

Напередодні Дня науки, що в Україні відзначають у третю суботу травня, у Хмельницькій обласній раді обрали переможців 18-го обласного конкурсу науково-дослідних робіт. У цьому році на розгляд комісії надійшло 15 наукових праць від восьми установ закладів освіти. У вітальному слові голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк подякувала науковцям та колективам закладів, котрі вони представляють, за вклад у розбудову, попри нелегкий для країни час.

Конкурсна комісія шляхом відкритого голосування обрала трьох переможців у 4-ьох напрямках. Так, у номінації, «Фундаментальні науково-дослідні роботи технічного профілю» відзначили колектив авторів Національної академії державної прикордонної служби України ім.Б Хмельницького за працю «Технічні засоби охорони кордону». Судового експерта НДЕКЦ Олександра Стремецького та колектив авторів науково-дослідної роботи Хмельницького національного університету.

У номінації «Науково-дослідних робіт суспільних та гуманітарних наук» нагородили кандидата наук з державного управління Хмельницького університету управління та права ім. Л. Юзькова Ірину Ковтун, колектив авторів за роботу «Управління зовнішньоекономічною діяльністю» Хмельницького національного університету, колектив авторів роботи «Життєстійкість в умовах війни: досвід стоїків» Хмельницького ліцею №1, та Світлану Ганабу –доктора філософських наук Національної академії державної прикордонної служби України ім.Б Хмельницького. У номінації «Монографії, підручники та навчальні посібники» відзначили колектив авторів електронного навчального посібника «Інноваційні тренінгові технології» Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, колектив авторів навчального посібника «Практикум з дисциплін «Основи праці» Подільського державного університету. А першу премію у цій номінації отримала Світлана Петреченко, доцентка Хмельницького інституту соціальних технологій Університету «Україна», за навчально-методичний посібник «Психологічні аспекти адаптації учасників бойових дій та членів їх сімей».

У номінації «Науково-технічні (експериментальні) розробки молодих вчених» відзначили роботу авторів Хмельницької гімназії №2 та 11 ліцею за прототип модернізованого «лежачого поліціянта». А колектив авторів Славутського ліцею Хмельницької обласної ради за «Інноваційні джерела живлення».

Переможець у цій номінації автор науково-дослідної роботи «Методи збору розпізнавання та обробки зображень з використанням безпілотних літаючих апаратів представника Хмельницького національного університету, доктор філософії Олександр Мельниченко.

Додатково члени комісії вирішили нагородити окремих вчених заохочувальними дипломами обласної ради. Усі переможці у чотирьох номінаціях отримали грошові нагороди, залежно від місця, яке посіли.

" " " "