Найбільший стяг Хмельниччини

370

8 метрів заввишки і 13 завширшки – найбільший стяг Хмельниччини замайорів над містом символічно – у День державного прапора. Його, як і по всій Україні, підняли з самісінького ранку 23 серпня, аби ознаменувати початок святкування 30-річчя від Дня народження незалежної України займ на карту ночью.

Синьо-жовтий стяг з самісінького ранку одночасно замайорів по всій країні. Разом із Львовом, Харковом, Києвом, Одесою та іншими містами й містечка з заходу на схід, з півдня на південь на 50 метрів над землею символ незалежності України урочисто підняли і на Хмельниччині.

24 серпня увесь Хмельницький – синьо-жовтий. І це не може не тішити, каже міський голова. Адже, додає Олександр Симчишин, вільно здіймати прапор у небо можна було далеко не завжди. Перший національний стяг у місті підняли за кілька місяців до проголошення незалежності. І це був доволі сміливий вчинок звичайних хмельничан – справжніх патріотів нашої України.

Саме тому День прапора як і українську незалежність маємо відстоювати, цінувати та шанувати, певен народний депутат України Сергій Лабазюк. Адже це свято – не просто червона дата в календарі. А шанс для кожного з нас на вчинок заради нашої незалежної України.

В небо стяг 8 метрів заввишки і 13 завширшки запустив 12-річний Іван Матвієць. Батько хлопчика – герой України, котрий своє почесне звання, на жаль, отримав посмертно. В 16-му році Роман Матвієць своє життя поклав саме за незалежність та український прапор. Син не приховує ані гордості, ані сліз.

Головна цінність України – це її люди, певна голова Хмельницької обласної ради. Віолета Лабазюк каже, українці – найкращі, адже завдяки їхній силі духу, незламній волі, працелюбності, розуму, талантам та наполегливості Україна відбулася. Не без перепон, але разом ми їх обов’язково здолаємо!

" " " "