“Напарфумилася” на 4 роки: на Хмельниччині жінку засудили за крадіжку парфумів

Молода жінка поцупила з магазину парфуми та спонукала до крадіжки ще й неповнолітню доньку свого співмешканця

1143

У Полонному 29-річну жінку суд визнав винною за двома статтями Кримінального кодексу: 195 – крадіжка і 304 – втягнення малолітньої особи у злочинну діяльність, інформує прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

Цей випадок стався у липні минулого року. Жінка разом зі своїм співмешканцем і трьома дітьми зайшла до магазину “Єва” у Полонному. Не знати, чи вони мали намір щось купувати, чи просто зайти попродавати витрішки, однак жінці впала в око чоловіча туалетна вода. Улучивши момент, коли продавців поряд не було, жіночка ухопила її з полиці та передала 13-річній доньці свого співмешканця, аби та непомітно винесла воду з магазину.

Сама ж вона теж вирішила не йти з магазину із порожніми руками, а примітила на поличці  ще одну пляшечку з парфумами та прихопила її з собою. Однак жінці не дали втілити її злодійський намір. Злодюжку затримали, і викрадені парфуми в неї та дівчинки вилучили. А на злодійку завели кримінальну справу.

Розглянувши цю справу, Полонський районний суд призначив злодюжці за двома статтями ККУ чотирирічне покарання у вигляді позбавлення волі.

Читайте також: На Хмельниччині засудили парубка, що ледь не убив літню жінку за пів тисячі гривень

Проте суд узяв до уваги, що жінка щиро розкаялась у скоєному, що це її  перше притягнення до кримінальної відповідальності, і що в неї утриманні троє малолітніх дітей. Врахувавши усі ці чинники, суд визнав можливим призначити їй іспитовий термін строком на півтора роки. Отже, якщо за ці півтора роки вона не спокуситься знову на щось чуже, то їй не доведеться відсиджувати термін в колонії.

" " " "