Нардеп з Хмельниччини звернувся до уряду з проханням розробити механізм підтримки бізнесу

663

В умовах можливої енергетичної кризи взимку цього року та можливого чергового потужного локдауну вітчизняний бізнес, як ніколи, потребує державної підтримки. Цього пленарного тижня депутати групи «Партія «За майбутнє» зосередяться, у тому числі, на просуванні та підтримці економічних законопроєктів та роботі над законодавством, ухвалення якого вимагає малий та середній бізнес.

Про це розповів в ефірі телеканалу ТВ7+ народний депутат України, член групи «Партія «За майбутнє» Сергій Лабазюк.

Нинішня зима буде складною не лише для громадян України. Болісні удари чекають і на бізнес. Зростання цін на пальне суттєво збільшить собівартість продукції. За умов низької платоспроможності населення в певних сферах виробникам вигідніше буде припинити виробництво. Адже конкурувати з імпортом із країн, де держава підтримує виробника, вони не зможуть. Черговим викликом для бізнесу може стати новий затяжний локдаун.

Як зазначив Сергій Лабазюк, за цих умов держава мала б підтримати український бізнес. Однак жодної копійки на його підтримку, жодної програми в проєкт бюджету на наступний рік на закладено.

«Знову собівартість української продукції може стати більшою, ніж вартість продукції, яка буде завезена з Європи. Чому? Тому що там є державна підтримка. Я завжди говорив: держава не витрачає кошти в такому випадку. Держава в такому випадку інвестує кошти. Тому що, підтримавши бізнес, надавши йому можливість продовжити працювати, держава отримує дохід від цього процесу. Бо бізнес сплачує тоді податки. Якщо ж ми пускаємо цей процес на самоплив, то що ми маємо? Бізнес закривається або в кращому разі переходить «у тінь». Переходить «у тінь» чи закривається — для держави наслідок практично один і той же — вона не отримає податки. Тому, інвестуючи, тобто тимчасово надаючи підтримку бізнесу, держава отримує в 3–4 рази більше. Мені дивно, чому прем’єр-міністр, Кабінет Міністрів просто про це мовчать», — зазначив Сергій Лабазюк.

За його словами, до ухвалення законопроєктів у цьому напрямку парламентаріїв під час роботи в округах закликають виробники в регіонах. Зокрема, як зазначив народний депутат, Асоціація підприємців Хмельницька від імені всіх підприємців України звернулася з проханням доопрацювати та ухвалити проєкти для підтримки бізнесу — щодо РРО та інші, на яких бізнес наполягав раніше. За словами Сергія Лабазюка, підтримати бізнес сьогодні — це надзвичайно важливе для держави завдання. Тому парламентар в стінах Верховної Ради звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням терміново розробити чіткий механізм державної підтримки вітчизняних підприємців.

" " " "