Єпископа із Хмельниччини, котрий побив свою сусідку відсторонили від служіння

616

Предстоятель Помісної церкви України Епіфаній відсторонив від виконання архієрейських обов’язків єпископа Шепетівського Адріана. Причиною відсторонення священнослужителя від служіння стало побиття ним його сусідки.  

“На період проведення розслідування у справі з 2 листопада 2021 р. відсторонити титулярного єпископа Шепетівського Адріана (Кулика) від виконання архієрейських обов’язків та благословити йому утриматися від звершення публічних богослужінь” – йдеться у розпорядженні.

В тексті постанови про відсторонення священнослужителя йдеться про те, що він порушив 27 Апостольське правило та 9 правило Константинопольського Двократного собору. Згідно цих правил, єпископам, пресвітерам чи дияконам заборонено бити людей, що грішать або ображають їх. “Господь зовсім не учив нас цього. Навпаки, “Коли Його лихословили, Він не лихословив взаємно; страждаючи, не погрожував, а передавав те Судді Праведному”.

Нагадаємо, єпископ Шепетівський Адріан нещодавно побив свою сусідку Іванну Бережну, потоптався на гаджеті та викинув його у клумбу. Причиною інциденту стала собака потерпілої, котра начебто уночі гавкала. Постраждала вважає, що священнослужителя розізлило й те, що її сім’я російськомовна.

За фактом порушення поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 125 «Умисне легке тілесне ушкодження». Речниця поліції Києва Юлія Гірдвіліс зазначила, що за результатами проведення судово-медичної експертизи можлива перекваліфікація події.

" " " "