Нардепка від “Слуги народу” відреагувала на звернення хмельницьких журналістів стосовно закону “Про медіа”

Народна депутатка від фракції "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк відповіла на звернення від хмельницьких журналістів

847

Нещодавно представники Хмельницької обласної організації журналістів надіслали звернення на ім’я народної депутатки від фракції “Слуга народу” стосовно недопустимості прийняття законопроекту № 2693-д “Про медіа”. В ньому представники медіа обґрунтували свою позицію тим, що даний законопроект, на їхню думку, суперечить свободі слова.

Сьогодні ж стало відомо, що Ольга Василевська-Смаглюк, до якої звернулися хмельницькі журналісти, відреагувала на їхнє звернення на своїй сторінці в соціальній мережі “Фейсбук”.

У своєму дописі народна обраниця акцентувала увагу на важливості інформаційної війни, яку веде Україна, однак зазначила, що методи цієї війни не повинні заганяти працівників медіа в границі, що суперечать демократичним інститутам.

“Із соціальних мереж мені стало відомо про звернення до мене щодо зняття з розгляду законопроекту №2693-д «Про медіа». Офіційно вказаний лист на момент підготовки відповіді не надійшов, але з повагою до вас поспішаю відповісти…

Гарантую, що за мою діяльність і моє слово в Комітеті з питань фінансів, банків та податків, в який я увійшла, вам, земляки, не буде соромно. Але й від честі професії, від якої на певний час відійшла, не відмовлюсь…

Ми з вами повинні встановити запобіжники, які б дозволили нашій державі не програти в інформаційній війні. Але так, аби ніхто з журналістів не відчув утиску. І не постав перед сортуванням на журналістів, які мають право на професію, і тих, хто – ні. В цьому аспекті законопроєкт дійсно недосконалий.

І тут я прошу Вашої допомоги: підготувати пропозиції до законопроєкту, і вказати, що саме категорично треба виключити з нього, аби вихолостити загрозу свободі слова”, – написала народна обраниця.

Читайте також: На сесію Ярмолинецької ОТГ не допустили журналістів TV7+ Хмельницький

При цьому Смаглюк додала, що не може одноособно вплинути на те чи інше рішення стосовно цього законопроекту.

" " " "