Наші люди – всюди: хмельницькі артисти передали в дитбудинок подарунки від української громади Чехії.

950

 Наші люди – всюди: хмельницькі артисти передали подарунки від української діаспори. Днями вони завітали до дитячого будинку обласної ради. В руках – купа пакунків, котрі під час виступу в Празі зовсім неочікувано їм передала громада Чехії. Кажуть, саме чеські українці запросили їх виступити за кордоном. І за власної ініціативи зробили такий подарунок маленьким землякам. 

 Ось ця купа подарунків – лише частина від загальної, котру передали українські чехи. Їх з радістю і трепетом розбирають усі 15-ть вихованців однієї із груп дитячого будинку обласної ради. Маленькому Миколці дісталися пластилін і фарби.

 А, от, 10-річна Галинка для себе обрала дитячий набір для мейк-апу.

 Дівчинка не приховує, від подарунків – у захваті. Каже, цьогоріч їх всі заслужила. Галинка активно займається вільною боротьбою і має неабиякі результати.

 Директорка дитячого будинку каже, подарунки до свят від діаспори для дітей вже далеко не перші. За роки функціонування в закладу – чимало хороших друзів, котрі із радістю роблять презенти діткам навіть у будні.

 Серед постійних друзів дитячого будинку і ансамбль танцю «Поділля». Зазвичай малечу артисти тішать своєю творчістю. Сьогодні принесли і подарунки. Їх для дітей передала українська громада Чехії.

 Сергій Педан каже, сподівається, така дружба із українськими чехами буде мати продовження. Певен, свої люди – усюди і кордони – не перепона для мови, традицій і доброти.

 

" " " "