Наші журналісти та інспектори рибоохоронного патруля провели рейд для виявлення фактів незаконного вилову риби

1474

Вони незаконно ловлять рибу, їх, в свою чергу, ловлять інспектори. З початку року Хмельницький рибоохоронний патрульвиявив кілька сотень порушень правил рибної ловлі.  З початку квітня на території області почала діяти нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Проте ласих на легку наживу на наших водоймах вистачає. Аби впіймати браконьєрів рибоохоронний патруль разом із нашою знімальною групою рушив у рейд.

Робота у цих чоловіків починається не за графіком та й триває, здебільшого, не вісім годин, як зазвичай.У більшості випадів інспекторам Хмельницького рибоохоронного патруля доводиться працювати із засідки. Першого порушника під час рейду виявили у Головчинцях. Проте чоловік від  забороненої снасті відхрестився.

А це вже інша водойма. Патрулювання ще  до сходу сонця дало свій результат, проте виявили тільки знаряддя з рибою. Порушник втік, залишивши і засоби ловлі, і відерце з рибою.

Працюють інспектори не тільки з берега, є на озброєнні і моторний човен. За допомогою так званої «кішки» виявляють сітки без власника.

Кілька сотень метрів на човні – і першу знахідку з рибою виявлено.

Інспектори рибоохоронного патруля кажуть, в період нересту працюють у посиленому режимі. Проте браконьєрів  не лякають ні штрафи,ні кримінальна відповідальність.

Ще один випадок стався на річці Південний Буг. Проте горе-рибалка, побачивши інспекторів, накивав п’ятами до себе на подвір’я. Залишив тільки те, чим мав ловити.

" " " "