НАВЧАЛЬНИЙ БОЙОВИК

489

Усе за класикою жанру. Днями під дахом Підволочиського районного суду розгорнувся навчальний бойовик. Там плече до плеча тренувалися судові охоронці двох областей – Хмельницької та Тернопільської. На меті мали довести взаємодію підрозділів до ідеалу, а навички до автоматизму.

Командування дає старт навчанням. За лічені секунди храм Феміди огортає дим, а на другому поверсі про допомогу благає умовний потерпілий. За справу беруться вогнеборці.

Це був початок та лише перша надзвичайна ситуація. Далі події розгортаються із шаленою швидкістю, градус напруги зростає, а учасникам тренувань і справді стає спекотно.

За тактичним задумом десяток молодиків намагаються зірвати засідання. Завдання затримати їх та передати у руки правоохоронців.

Тим часом, завдання особистої безпеки евакуювати суддю.

Цього дня співробітники відпрацювали усі можливі сценарії та більше того, чудово впоралися із раптовими ввідними від командування.

Такі навчання насамперед – перевірка оперативності співробітників. Адже, в будь-який час доби охоронці Феміди мають бути напоготові, щоби за лічені хвилини прибути на місце події.

Надважливими у їхній справі є командна робота, додають командири Тернопільщини.

Систематичні тренування – запорука оперативних та швидких дій співробітників Служби у різноманітних надзвичайних ситуаціях. У кожного підрозділу своя специфіка, тому вкрай важливо вміти спільно працювати під час подолання різних небезпек. Для судових охоронців Тернопільщини та Хмельниччини це другий досвід подібної взаємодії. Але точно не останній.

" " " "