Навчальний рік для школярів завершиться вдома: як оцінюватимуть знання

Вперше школярів оцінюватимуть в онлайн-режимі

1254

Школярі Хмельниччини у цьому навчальному році вже не повернуться за шкільні парти, а закінчать навчання через місяць дистанційно. Але одинадцятикласників все ж чекатиме ЗНО – формат не зміниться, але дату поки не повідомляють.

У Міністерстві освіти і науки України  вирішили завершити навчальний рік 29 травня, але без останнього дзвоника.  Полегшено зітхнути зможуть учні четвертих та дев’ятих класів – їм відмінили державну підсумкову атестацію.

До завершення навчального року усім школярам до 10 класу включно виставлять річні оцінки. ІІ семестр вчителі оцінюватимуть, враховуючи оцінки навіть за підсумками  онлайн-навчання.

Проте, потримати в руках табелі з оцінками учням теж не дозволять, а лишень надішлють їх в електронному вигляді  віртуальною поштою.  А паперовий варіант підсумків школярі отримають на початку наступного навчального року.

Інша ситуація очікує  випускників 9 класу, яким до 15 червня обіцяють видати свідоцтва про здобуття базової середньої освіти та додатки до них, але  з дотриманням протиепідемічних вимог.

" " " "