Навчання на Хмельниччині з 1 вересня: що робитимуть з карантином та як будуть учитися

На Хмельниччині можуть відновити навчальний процес у школах та вишах вже з початку осені

3027

Хмельницька область готова до того, щоб відновити навчальний процес навіть в умовах карантинних обмежень. Про це під час засідання ради ректорів Хмельниччини заявив голова Хмельницької облдержадміністрації Дмитро Габінет, – розповідає видання “НГП”.

За словами Габінета, питання про забезпечення навчального процесу в штатному режимі почало турбувати місцеву та центральну владу ще на початку пандемії, коли в Україні вирішили відправити учнів та студентів на карантин. Тоді епідемія тільки набирала обертів і такий крок був необхідний. Але як і в якій формі забезпечити наступному навчальному році, який вже скоро має розпочатися?

Голова ОДА запевняє, що безпека громадян є найбільшим пріоритетом для місцевої влади, а отже, сьогодні вона робить і робитиме все для того, щоб на Хмельниччині ситуація з коронавірусом або змінювалась в позитивну сторону, або ж хоча би не погуршувалась. Якщо це вдасться зробити, то Хмельниччина зможе відновити очну форму навчання для всіх учнів і студентів області.

Читайте також: Коронавірус на Хмельниччині: кількість інфікування за добу не зменшується

“Ми дійсно можемо розпочати навчання в очній формі для дітей та студентів. Ми разом маємо зробити все для цього, адже навчальний процес є якісний тоді, коли є безпосередній контакт викладача і студента.  Ми маємо бути сьогодні готові до того, щоб надати студентам якісні знання, виконати свій обов’язок викладача. І я впевнений, що Хмельниччина з цим впорається”, – наголосив голова облдержадміністрації.

" " " "