Навчатись ніколи не пізно: слідчим Хмельниччини розповіли та показали як правильно оформити ДТП

1081

Навчатись ніколи не пізно: слідчим Хмельниччини розповіли та показали як правильно оформити ДТП. Днями у обласному управлінні Національної поліції відбулись масштабні навчання для правоохоронців. Спершу за допомогою теорії, а потім на практиці слідчим демонстрували як правильно збирати сліди та кінцеве положення авто на дорозі. Для цього змоделювали найбільш розповсюджені аварії прямісінько біля дороги.

ДТП із загиблим, ДТП з втікачем і банальне зіткнення двох автівок. Визначити на око хто винен – може кожен – навіть той, у кого і зроду не було водійських документів. Це, якщо для того, щоби було про що із сусідами потеревенити. А якщо для доведення чи спростування вини учасників аварії – тут просто «я думаю» не згодиться. Суд вимагає доказів. Як правильно їх зібрати, зафіксувати ДТП на папері – хмельницьких слідчих навчали експерти. Кажуть, в першу чергу, увагу звертали на новачків, адже нюансів фіксації ДТП вони іще поки не знають.

Головне завдання правоохоронців – точний збір так званої слідової інформації. Пані Дарина хоч і слідча із досвідом, певна, за плечима знання не носити.

Попри те, що практичні навчання копів проходили ледь не на тротуарі, хмельничанам це дійство не заважало. Навпаки – чимало людей із захопленням спостерігали. Олександра, до прикладу, певна, навчання для копів – річ досить правильна. Адже від їхньої компетенції залежить доля та безпека кожного з нас.

" " " "