Не багаті, але й не бідні: чиновники міської ради поступаються статками колегам з області.

1142

На початку тижня ми вже розповідали вам про статки топ-чиновників Хмельниччини. Нагадаємо, у поле зору тоді потрапили губернатор, голова облради, головні правоохоронець та прокурор, а також мер обласного центру. Олександр Симчишин, відповідно до задекларованого, у 2017-му став найбіднішим. Як виявилось, його переплюнули навіть підлеглі. Принаймні, це те, що ми змогли побачити у деклараціях. Не всі начальники департаментів та управлінь міської ради, звісно, мають мільйони, та всі живуть далеко за межею бідності. Правда, деякі, мабуть у картонній коробці, бо не мають жодного об’єкта нерухомості.

Не багаті, але далеко не бідні. Найзаможніший з чиновників Хмельницької міської ради  –  Мирослав Трещов. Начальник управління комунального майна своєю нерухомістю не розжився. Володіє лише половиною квартири у Нікополі. В Дніпрі – і він, і син орендують житло. В Хмельницькому квадратні метри чоловіку взагалі дали в безоплатне користування. Хоча, якщо вірити декларації, Мирослав Миколайович міг би легко дістати з кишені кілька тисяч за оренду. Бо заробляє чимало. Зарплата за рік понад 186 тисяч 782 з тисячі інших доходів. І це ще не все, кажуть громадські активісти.

Гроші чиновник зберігає і в українських банках, і у Сбербанку Росії. А, от, його колеги надають перевагу готівці. Друга за статками – очільниця управління торгівлі Руслана Сідлецька задекларувала на руках в чоловіка 490 тисяч гривень. Він же за рік отримав 148 тисяч зарплати, приблизно стільки ж заробила і пані Руслана. А ще 2017-го чиновниця купила авто –  Хюндай таксон за сміхотворну суму.

До слова, ціна таксону 2011-го року випуску в інтернеті стартує від 300 тисяч гривень. Тому, вважатимемо, що чиновниці справді пощастило. Причому із машиною, із житлом. У власності Руслани Сідлецької – дві квартири та житловий будинок. Є також і земля – 1 ділянкою володіє сама, ще три записані на чоловіка. Більше чорнозему – лише в Галини Мельник. Заступниця міського голови в 2017-му розжилася 6-ма земельними ділянками загальною площею і житловим будинком, яких у попередній декларації не було.

До речі, за 2017-ий пані Мельник заробила лише 230 тисяч зарплати. На 16 тисяч більше торік заробив її колега Андрій Бондаренко. Власне, це все, що має за плечима іще один віце-мер. Бо все майно, що задекларував чиновник – його дружини. У жінки – аж три квартири. І ані  копійки доходу.

Сам Андрій Євгенович минулоріч розжився на авто. За Рено Логан віддав ледь більше 110 тисяч гривень. А, от, його безпосередній підлеглий, напевно, бідує. Начальник Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Олександр Чорнієвич окрім зарплати у 171 тисячу немає нічого. Каже, живе у знайомих. Подібна ситуація і в Артема Ромасюкова. Очільник управління культури на житло поки також не заробив. Мешкає за місцем прописки.

Якщо очільник міської культури живе у тісноті, то іще один заступник мера у 2017-му відсвяткував новосілля. Володимир Гончарук тепер має і власну квартиру, і чималі статки – 238 тисяч зарплати, 300 тисяч доходів від підприємницької діяльності ,10 тисяч відсотків і 88 гривень бонусів від Приватбанку.

 

" " " "