Не будь дитиною – пройди тест на ВІЛ! Хмельничан закликали відмовитись від дитячої поведінки

1067

Сьогодні, кожен другий ВІЛ-інфікований українець не знає про свій статус. Більш ніж 50% осіб віком від 15 років виявляються вперше на 3-ій та 4-ій клінічних стадіях ВІЛ-інфекції, коли стан здоров’я вже незадовільний.  Вчасне тестування може виправити цю ситуацію та врятувати життя. На передодні Всесвітнього дня боротьби із СНІДом хмельничан закликали перевірити свій ВІЛ-статус, а студентам провели лекцію під гаслом «Не будь дитиною – пройди тест на ВІЛ».

1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цьогоріч він проходитиме під гаслом “Не будь дитиною, пройди тест на ВІЛ!”. Нині, представники Всеукраїнської мережі «Людей, що живуть з ВІЛ» провели лекцію для хмельницьких студентів.

Студентів закликали відмовитись від дитячої поведінки та пройти тест на ВІЛ. Це можна було зробити за лічені хвилини.

Та виявилось, що великий відсоток молодих людей, які прийшли на лекцію, не мають уявлення, що таке ВІЛ-інфекція.

ВІЛ – це вірус імунодефіциту людини. Він вражає і руйнує імунну систему людини. Імунітет слабшає настільки, що не може далі боротися навіть з найпримітивнішими мікроорганізмами. А ще він сприяє розвитку різних інфекційних захворювань. Ця інфекція передається тільки від людини до людини. Заразитися вірусом імунодефіциту можна через кров, статевим шляхом,  також передати вірус дитині може ВІЛ-позитивна мама (під час вагітності, пологів та під час годування груддю). В Україні ж переважає статевий шлях передачі хвороби.

Після лекції дехто із студентів вирішили пройти тест. Не приховують, поки чекали результат – хвилювались.

Сьогодні, кожен другий ВІЛ-інфікований українець не знає про свій статус. Більше ніж половина людей віком від 15 років виявляються вперше на 3 – ій та 4-ій клінічних стадіях ВІЛ-інфекції, коли стан здоров’я вже незадовільний.  Вчасне тестування може виправити цю ситуацію та врятувати життя. Наш телеканал традиційно приєднався до акції. Ми пройшли тест і закликаємо кожного хмельничанина бути свідомим та відповідальним за здоров’я власне та близьких вам людей.

" " " "