Не буде зарплати – не буде швидкої !

1216

Або більші зарплати, або масові звільнення. Під стінами будинку рад зібралися водії та медики обласного центру екстреної медичної допомоги. Кермувальники швидких із плакатами та гаслами вимагали від депутатів області підняти їм заробітні плати, які у більшості складають три з половиною тисячі гривень.

На кожного депутата по медику. Коли обласні обранці почали сходитися на чергове засідання сесії, під стінами «білого будинку» плакати з вимогами про збільшення платні розгорнули водії обласного центру медицини катастроф.

Пан Олег додає, роботи кожного дня вистачає. За зміну, а це, переважно, нічні, наїздить по 180 кілометрів. Каже, здебільшого навіть харчуватися доводиться ледь не «на ходу», бо людей та машин катастрофічно не вистачає.

Зарплати для водіїв швидких у нашій області дійсно нижчі, ніж у сусідніх.  Депутат Хмельницької міської ради Віталій Діденко каже, обласні обранці в змозі зарадити фінансовій проблемі водіїв.

Першим питанням на сесії вирішили розглянути якраз фінансове забезпечення мітингарів. Аби водії отримували на руки по 7-8 тисяч гривень зарплати, кожного місяця має виділятися значна сума з обласного бюджету. Її й почали шукати.

Голова обласної ради знайшов інший шлях вирішення фінансової проблеми. За його словами, до вересневої бюджетної сесії чекати не будуть, гроші для збільшення зарплат візьмуть із інших фондів.

Тож до вересня водії отримуватимуть ту зарплату, яку й вимагали в обранців. Кошти на це візьмуть з державної субвенції на медичну галузь.

" " " "