Не панікувати через коронавірус закликають хмельничан.

654

 За останні кілька днів випадки зараження коронавірусом були підтверджені в декількох сусідніх з Україною країнах. Тепер Covid-19 дістався і до нас. 3-го березня в Україні зафіксували перший випадок захворювання на коронавірус. Це був чоловік, який повернувся з подорожі по Італії. Українцям радять головне не панікувати з приводу коронавірусу і часто мити руки з милом, критично ставитися до інформації, яка шириться соцмережами, а також стежити за офіційними ресурсами.

 Не панікувати та частіше мити руки з милом – закликають хмельничан медпрацівники. Очільник управління охорони здоров’я та головна лікарка інфекційної лікарні під час брифінгу розповіли про впроваджені заходи безпеки та спростовувати міфи про коронавірус.

 Якщо порівняти у відсотках кількість летальних випадків, то через грип помирає – 1% хворих, від коронавірусу – 2-3%. Дійсно Covid-19 більш заразний та частіше за грип дає ускладнення у вигляді легеневої пневмонії. В інфекційній лікарні кажуть – приймати хворих на коронавірус готові. У закладі є необхідне обладнання та достатньо місця для ізолювання хворих. Медики ж регулярно проходять тренінги, тому знають що робити.

 Яким же чином лікуватимуть коронавірус? Засобів від нього наразі немає. Пацієнтам лікують симптоми, серед яких – кашель, біль у горлі, лихоманка, утруднене дихання, біль “у грудях”. Проте діагноз може встановити тільки лікар після проведення відповідної діагностики та тестування. Україна вже закупила тест-систему для виявлення нового коронавірусу. Людей закликають не займайтися самодіагностикою та самолікуванням, консультуватися із сімейним лікарем та намагатись самим зменшити ризики.

 

" " " "