Ненажерлива гусінь: Ізяславський район атакували шкідники

В раціоні цього виду гусені перебуває до 200 видів рослин

1588

В Ізяславскому районі ввели особливі карантинні обмеження у зв’язку з нашестям гусені. Про це повідомляє  газета “Є”, посилаючись на свої джерела з Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області.

Американський білий метелик – саме цей вид наразі почав безконтрольно розмножуватись в районі Ізяслава. Експерти зазначають, що на стадії личинки, він може поїдати до 200 видів рослин, серед яких чимала кількість культурних. Гусінь не лише об’їдає листя, а й утворює густі гнізда з павутиння, що також негативно відображається на здоров’ї рослини.  Особливий інтерес американський білий метелик приділяє таким деревам як ясень, шовковиця, горіхи та ряд плодових дерев – яблуні, груші та сливи.

Фітосанітарний інспектор Людмила Свіровська розповідає, що наразі кількість шкідників у районі ще не досягла критичних значень, а отже ситуацію можна взяти під контроль шляхом накладення на район відповідних карантинних обмежень. Для цього потрібно тимчасово ізолювати район та провести ряд процедур з ураженими рослинами. Наразі, доки ситуація не досягла критичних наслідків, фітосанітарна служба хоче обійтися зрізанням та спалюванням ураженого гілля. Якщо ж такий комплекс дій не допоможе, доведеться звернутись по допомогу до рятувальної служби та застосувати агресивні хімічні засоби.

Читайте також: В Ізяславі втопився чоловік

Цей вид метеликів характеризується високими репродуктивними можливостями. Протягом цього літа вже траплявся принаймні один подібний генераційний бум цього виду. При цьому за сприятливих погодних умов аж ніяк не виключена можливість третьої хвилі.

" " " "