Необхідні квадратні метри

877

Минулого тижня Господарський суд Хмельницької області врешті поставив крапку у справі між  Спорт-сіті та Хмельницькою міською радою. Перша сторона вимагала продовжити договір оренди на земельну ділянку. Зрештою – феміда залишилася на боці забудовника, котрий кілька тижнів тому передав у користування квартири десятьом сім’ям учасників антитерористичної операції. Напередодні дружини військових навідалися до міської ради з проханням не подавати апеляційну заяву на рішення Господарського суду.

Пані Любов, її чоловік та двоє дітей вже доволі тривалий час мешкають ось у цьому гуртожитку. Троє дорослих  людей та новонароджена дитина змушені  тулитися у кімнаті, площа якої не перевищує 15 квадратних метрів. Сім’я мріє про збільшення житла. Чоловік жінки є учасником АТО і декілька днів тому  знову відправився на фронт.

Кілька тижнів тому мрії про переїзд у більшу та, головне, свою квартиру почали здійснюватися.  Сім’я отримала омріяні квадратні метри. Житло цій та ще дев’ятьом родинам військових надав забудовник Спорт-сіті.

Через судову тяганину заселитися в отриману квартиру сім’я поки не може. Днями у Господарському суді Хмельницької області вже вкотре слухали справу з приводу продовження договору оренди між міської радою та обслуговуючим кооперативом Спорт-сіті. Останній – суд виграв. Але за міською радою залишається право подати апеляцію на дане рішення.

Люди стурбовані тим, що міська рада може подати апеляційну скаргу. І їхнє вселення у власне житло може перенестися на невизначений термін.   Тому родини атовців напередодні навідалися до міської ради з проханням до чиновників не подавати до суду, аби пришвидшити процес з переїздом.

Сім’я Рузичів та інші родини  сподіваються – вже незабаром змінять умови радянського  гуртожитку на житло європейського зразка.

 

" " " "