Ні за що, ні про що: у Хмельницькому п’яний ледь не вбив волонтерку

1081

Ні за що, ні про що: у Хмельницькому п’яний ледь не вбив волонтерку. Прикрість трапилась нещодавно, прямісінько в центрі Хмельницького – на Кам’янецькій. Заїжджі благодійники – чоловік та дружина – співали військових пісень, збираючи кошти на потреби атовців. Раптом до них підійшов незнайомець. Будучи у стані сильного алкогольного сп’яніння чоловік почав прискіпуватись до людей. А потім – ні з того, ні з сього – дістав ножа, вдарив жінку і кинувся навтьоки. Чоловік пораненої волонтерки кинувся навздогін злочинцю. На допомогу йому поспішив і правоохоронець, котрий того дня був не на службі, утім, не міг залишитись осторонь.

Знайомтеся, це – Артем Заїка. Саме він кілька днів тому допоміг спіймати та обеззброїти небезпечного рецидивіста. У власний вихідний чоловік став свідком правопорушення.

Про те, що зловмисник підрізав жінку Артем дізнається лише потім – після того як обеззброїть його та передасть колегам-правоохоронцям. Ті встановлять, чоловік – рецидивіст.

За скоєне зловмиснику світить 15 років за гратами. Підрізану жінку лікарі витягнули з того світу.

Чому стала жертвою зловмисника-рецидивіста волонтерка не розуміє. Чоловік пригадує, той почав чіплятись без будь-якої причини.

Подружжя пригадує, чоловік ніби утихомирився. Надовго, правда, його не вистачило.

Далі все було як в тумані. Продавчиня із магазину, котра бачила як все трапилось, кинулась рятувати волонтерку.

Волонтерку врятували, злочинця затримали. По суті і в принципі люди із вулиці. Вони не вважають себе героями. І радять іншим – просто не бути байдужими.

 

" " " "