Нічна пожежа на залізниці під Шепетівкою: довелося перекривати рух потягів

Спалахнув локомотив вантажного потяга, що перевозив 61 вагон щебеню

1031

Сьогодні, 19 жовтня, вночі сталася пожежа на Жлобинському залізничному переїзді у Шепетівському районі. О 3:07 зателефонували на службу порятунку із повідомленням, що горить локомотив вантажного потяга, який перевозив 61 навантажений вагон.

На місце події відразу помчали районні вогнеборці, а також відправився пожежний потяг зі станції Шепетівка. Прибувши до місця пожежі, рятувальники з’ясували, що горить локомотив вантажного потяга, який перевозив 61 вагон щебню. На момент прибуття пожежників горіло близько 20 квадратних метрів площі локомотива.

Ще до приїзду пожежників залізничники встигли від’єднати палаючу частину локомотива, однак зберігалась небезпека, що вогонь перекинеться з неї на весь локомотив. Про надзвичайну пригоду було оперативно повідомлено Козятинську дирекцію залізничних перевезень. Звідти, в свою чергу, негайно зупинили рух поїздів у напрямку від Шепетівки до Новоград-Волинського.

Читайте також: Пожежа локомотива на Хмельниччинні: спеціалісти з’ясовують причину

Через горіння великої кількості мастила боротьба з вогнем ускладнювалась. Пожежникам довелося працювати в апаратах захисту органів дихання і зору. Завдяки їхній професійній роботі вдалося запобігти поширенню вогню і вберегти решту локомотива від загоряння.

До 3:30 пожежу вдалося локалізувати, а до 4:30 її погасили повністю. Причина загоряння потяга невідома.

" " " "