Нотаріуси відзначили професійне свято

807

Гаранти законності та надійності. Нотаріуси Хмельниччини відзначили професійне свято. Починаючи з 2010 року, день нотаріату святкують 2-го вересня. Цьогоріч, зважаючи на карантинні обмеження, гучних урочистостей не проводили, втім кращих у професії все ж нагородили.

Українському нотаріату – 27 років. Спершу працювали лише державні контори, зараз вже є приватні. Щороку, 2-го вересня, гаранти законності та надійності відзначають професійне свято. Цьогоріч, щоправда, без розмаху.Осторонь святкувань не залишилися і нотаріуси Хмельниччини.

20 років нотаріальній справівіддала Надія Косінська. Вона – нотаріус у Городоцькому районі. Для себе, розповідає, професію обрала ще у юності.

Те, що нотаріат її, і не посперечаєшся.На професійній ниві пані Марія вже 40 років.Все життя, розповідає, – одна справа, а тепер маминими стопами пішли і діти.

Професія нотаріуса, каже пані Марія, це – не просто робота, це стан душі та стиль життя. Разом з тим, це і важка праця, бо ж знати законодавство замало, потрібно ще й бути психологом.

До психології все ж варто додати зміни законодавства. Аби крокувати у ногу з часом, нотаріуси зобов’язані за ними слідкувати. У їх роботі – це професійність та об’єктивність.

До того ж нотаріусам постійно добавляють роботи. Кілька років тому, до прикладу, їм довірили реєстр речових прав на нерухоме майно, а вже цього року – реєстр юридичних та фізичних осіб-підприємців.

" " " "