НОВА ХВИЛЯ

659

Кількість хворих на ковід зростає на Хмельниччині. Протягом доби 12 січня підтвердили 367 нових випадків. Серед хворих 19 дітей та 11 медиків. В Україні кількість позитивних тестів у порівнянні з груднем зросла майже на 40 відсотків.

В Україні чекають нову хвилю захворюваності на Ковід. До помаранчевої зони вже перемістилися Сумська, Херсонська та Івано-Франківська області. Зростає кількість хворих і на Хмельниччині.

Зараз в області домінує штам коронавірусу “Дельта”. У нових хворих підозрюють “Омікрон”. Однак, офіційних висновків поки-що немає. На результати очікують від столичних медиків.

За прогнозом міністерства охорони здоров’я новий спалах захворюваності чекають наприкінці зими. Тож у планах активізувати вакцинацію. У Хмельницькій області бустерну дозу отримали 9 сотень подолян. Це переважно медики, котрі вакцинувалися одні з перших.

Від лютого в Україні розширюється перелік організацій, представники яких підлягають обов’язковій вакцинації – нагадують у Міністерстві охорони здоров’я. Серед них працівники органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств, установ та організацій. Не вакциновані робітники будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

" " " "