Новації для майбутніх водіїв. Підсумки тижня .

1359

Три помилки – перенавчання. Для кандидатів у водії запровадили новації у складанні іспитів. Від початку березня екзаменатори використовують так звані «чек-листи», аби оцінювати практичні навички керування автомобілем  майбутнього кермувальника. Вони, кажуть, допомагають уникати суб’єктивної оцінки під час іспиту, який складається із першої – теоретичної частини  – відповідей на запитання у класі, та другої – практичної – керуванням автомобілем на закритому майданчику та на маршруті у місті. Їх, теж розмістили на сайті Головного сервісного центру МВС України. До речі, на місто Хмельницький таких розроблено три.  Усі ці новації, кажуть у територіальному центрі МВС спрощують оцінювання інструкторам, а учням автошкіл – навчання.

Місяць як за кермом пані Наталія. Поки що кермує тільки під чітким керівництвом свого інструктора пана Леоніда. На майданчику лише вдруге, тож уважно слухає інструктора. Він керується нещодавно запровадженим Головним сервісним центром МВС  чек-листом. Жінка зізнається, найчастіше, з перерахованого там  доводиться «глохнути».

Зараз пані Наталія разом зі своїм інструктором готується до виїзду із так званого «нижнього гаража». Так на закритому майданчику сервісного центру МВС називають ось таку конструкцію. Він – лише частина із двох маршрутів, який мають подолати на водійському іспиті, учні автошкіл.

А тоді заїхати заднім ходом у «верхній гараж». Вже звідти починається другий маршрут.

Його якраз подолала пані Альона. Ніби нічого складного, та кандидати у водії тут роблять чимало помилок. Найчастіше, кажуть інструктори не можуть рушити на естакаді. Самі ж майбутні водії переймаються не майданчиком, а їздою на дорозі.

Ознайомитися із чек-листом можна на сайті Головного сервісного центру МВС України. У розділі  «Автошколи-Питання та іспит ПДР».

Від початку цього місяця тільки у Хмельницькому склали іспит на керування транс засобом з допомогою чек-листа майже два десятка груп. Він – зручний, переконують у територіальному сервісному центрі, адже інструктори тепер точно знають параметри оцінювання.

На наше місто, до речі, заплановано три таких маршрути: на вулицю Курчатова, Волочиську й найдовший – через центр міста.

Втім, готують інструктори своїх учнів не тільки до визначених сервісним центром маршрутів, а до безпечного пересування вулицями міста.

Передуватиме практичному дворівневому іспиту за допомогою чек-листа – теоретичний. В середині минулого року запровадили нові екзаменаційні питання для майбутніх водіїв: прибрали зайве й додали довільне формування білетів. На сайті Головного сервісного центру, до речі, є спеціальний тренажер, де можна спробувати здати іспит.

Чек-лист, тренажер і навіть відеокамери у класі для здачі іспиту – все це має допомогти кандидатам у водії безперешкодно скласти іспит і отримати омріяні права, без зайвого хвилювання й витрат.

" " " "