Нові об’єкти у громадах.

1188

Сильна громада, що показує приклад  іншим. Гуменецька ОТГ  була створена у серпні 2015 року.  Туди ввійшли більше 2 десятків сіл.  Зараз тут  майже 15 тисяч населення, якого стає більше. Тож у громаді вже побудували  2 садочки для маленьких жителів.

Гуменецька громада – успіший приклад об’єднання.  21 населений пункт став одним цілим  завдяки децентралізації.  При в’їзді в  Лисогірку  ростуть квіти. Люди розуміють свою відповідальність за місце, де мешкають. Відтак, тут часто проводять толоку.

Хоча  Кам’янець-Подільський  і манить міським життям та значна частина жителів залишаються у селі. Через рік після об’єднання  у Лисогірці  побудували гарний садочок на 20 дітей. Тут є усе необхідне для малечі.

Окрім садочка, гарне оснащення отримав і місцевий фельдшерський пункт. Знаходяться вони в одній будівлі у центрі села.

Є у селі  гарний будинок культури, капличка, два магазини. Село розвивається, нещодавно тут облаштували і дитячі майданчики. Зміцнюють інфраструктуру і у Колубаївцях. Понад шість сотень жителів  живуть у цьому населеному пункті. Нещодавно місцевий парк зазнав оновлення – тут з’явились відпочинкові зони.

Місцевий навчальний заклад незабаром отримає відремонтований харчоблок. Поки ж у приміщення ведуться реставраційні роботи. Вистачає дошкільнят і у садочку. Як каже староста,  втілення очікує чимало проектів. Найболючіше  питання – це дороги.

У громаді усвідомлюють – лише разом можна  вирішити проблему. Тому старости разом із жителями обирають проекти для втілення, аби села мали освітлення, садочки та місця відпочинку.

" " " "