Нові огородження та зачистка старих дерев – як зміниться кладовище на Кам’янецькій навесні.

969

 Минулого тижня комунальники розпочали зрізати дерева на кладовищі, що на Кам’янецькій. Під знищення потрапили лише аварійні насадження, адже вони несуть загрозу перехожим. Роботи ускладнились похилими та високими стовбурами, тож довелося викликати альпіністів.

 Минулого тижня на цвинтарі, що хнаходиться на Кам’янецькій, з’явились свіжі пеньки. Активісти одразу ж почали панікувати – могили будуть знищувати. Однак, комунальники запевнили – під зріз потрапили лише аварійні дерева. Таких на території кладовища багато і вони несуть загрозу для перехожих. А ще стовбури під час падіння руйнують і без того старі надгробки.

 Цвинтару на Камянецькій – більше ніж сотня років. Тут поховано багато відомих людей. Особливо заможні могли дозволити собі будівництво склепів. Вони збереглися до теперішніх часів і саме каміння від них не дає закріпитись деревам.

У міській ритуальній службі співпрацюють з істориками, аби встановити імена тих, хто знайшов на цьому кладовищі вічний спочинок. У майбутньому тут планують створити історичний комплекс.

Впродовж трьох днів комунальники розчистили гілля від вулиці Кам’янецькій. Аварійні насадження вирізали альпіністи. На часі – відновлення хрестів та огорож на цвинтарі. Минулоріч ритуальна служба висадила тут вишні та липи – частину із насадження перехожі знищили. У планах підприємства – будівництво пішохідної зони із бруківки та чергове озелення території.

 

 

 

" " " "