НОВІ ВОДОСТОКИ

327

Підтопленням кінець. Майже щоразу, після проливного дощу в місті з’являються світлини затоплених вулиць. Вирішення цієї проблеми міські посадовці розпочнуть вже незабаром. Хмельницька міська рада планує затвердити програму розбудови водовідвідних колекторів. У планах також очищення русел річок. Тож де будуть виконувати роботи, та коли вони розпочнуться?

Після проливного дощу у соцмережах міста часто з’являються світлини підтоплених вулиць. Хмельничани вбрід переходять дороги, адже іншого шляху немає. Та вирішення цієї проблеми міські посадовці вже знайшли.

Реконструкцію водовідведення розпочали ще восени минулого року, на період зими роботи призупинили. Та роботи чимало, адже значні підтоплення виявлені в мікрорайонах Гречани, Заріччя, Лезневе, Ракове та в центральній частині міста.

Однією із причин підтоплень є також забруднені річки Плоска, Кудрянка та Південний Буг. Для їх відновлення та підтримки відповідного стану планується розчистити русла від намулу та ліквідувати джерела забруднення рік.

Проєкт будівництва мереж дощової каналізації передбачає не тільки створення нових дощових колекторів, а й їх реконструкцію. На очищення, першою в черзі, стоїть річка Плоска. Для неї програма передбачає будівництво колектора, який буде регулювати рівень води.

Виконання програми дасть змогу зменшити обсяги забруднення річок та забезпечити відновлення мережі дощової каналізації.

" " " "