Новинка у патрульних: електронні постанови .

2259

Не папір, а планшет. Хмельницькі патрульні складають постанови в електронному вигляді. Заповнення такого протоколу забирає п’ять-сім хвилин часу. Це, до слова, втричі швидше, аніж писати вручну. Електронні пристрої поліцейські отримали півтора місяця тому. За цей час вони склали майже дві сотні електронних постанов. Та чи усі копи мають необхідне обладнання – розкажуть наші журналісти.

З шостої ранку і до 22 години вечора їхати Кам’янецькою можна тільки у одному напрямку. А ось ця автівка порушила правила дорожнього руху.

Прилаштувався автомобіль до маршруток і рвонув у центр. Патрульні авто зупинили. І взялися складати постанову у електронному вигляді.

Аби краще зрозуміти, просимо інспектора показати, як складається електронна постанова.

Заповнення такого протоколу забирає п’ять-сім хвилин часу. Це, до слова, втричі швидше, аніж писати вручну. Ще один «плюс» – у темну пору доби або ж дощову погоду з папірцями тягатися важко. У таких випадках електронна постанова стовідсотково зручніша. Як виявилося, зручніше так і самим водіям.

Мовляв, папірець можна згубити, а ось така постанова нікуди не дінеться. Та, окрім того, що порушення фіксується у електронний спосіб, з пустими руками порушник додому не йде. Постанова таки друкується, щоправда не у звичайному вигляді, а у форматі чека.

Таке ноу-хау поліцейські отримали півтора місяця тому. За цей час вони склали майже дві сотні електронних постанов, щоправда не усі мають необхідне обладнання.

У перспективі, сподіваються копи, електронні пристрої доотримують. Адже, так зручно не лише їм, а й водіям.

 

" " " "