Нову амбулаторію відкрили на Хмельниччині

482

Доступна медицина – для жителів Розсошанської ОТГ. У центрі громади відкрили нову сучасну амбулаторію. Тут облаштували просторі кабінети, денний стаціонар та лабораторію. У планах – обладнати стоматологію та аптеку. Як працює новий заклад?

Нову амбулаторію відкрили у РозсошанськійОТГ. Дотепер, зауважує голова громади, працювали в орендованому приміщенні. Нині ж мають власний медичний заклад, до того ж, у самісінькому центрі громади.

Окрім просторих кабінетів, отримали ще й новітнє медичне обладнання. Тут активно послуговуються телемедициною. Ось ця річ – портативний комп’ютер – вкрай необхідний у сільській місцевості. Він дозволяє обстежувати пацієнтів навіть удома, а результати пересилати до обласного центру. Там їх обробляє спеціаліст вузького профілю.

Тут прийматиме сімейний лікар, працюватиме лабораторія, денний стаціонар, передбачено житло для молодих спеціалістів. У планах облаштувати стоматологію та аптеку. Все – аби базові послуги жителі отримували на місці.

Задоволені новим закладом і місцеві мешканці, адже тепер, аби пройти обстеження їм не потрібно їздити до районної лікарні.

У благодійному фонді «Ми поруч» тісно співпрацюють із закладами медицини. Минулого року, наприклад, організували проєкт «Виїзна медицина».

З нагоди відкриття заклад отримав подарунки.

Звели амбулаторію у межах програми «Доступна медицина» за державні кошти при співфінансуванні з місцевого бюджету. Всього – понад 8 мільйонів гривень.

" " " "