Новий перспективний план: що кажуть громади?

878

 Без значних змін та доповнень. У Хмельницькому обговорювали новий перспективний план області. Голови громад, обласні чиновники та народні обранці висловили свої думки щодо майбутнього краю. 

 Реформа децентралізації крокує Україною. Процес добровільного об’єднання – на фініші. Далі громади гуртуватимуть примусово. Та ось чекати цього не варто, кажуть народні обранці. Об’єднуватися потрібно вже.

 Хмельниччина – у трійці лідерів за темпами реформи. У нас є лише один район, Віньковецький, де не створено жодної ОТГ. Аби обговорити та уточнити новий перспективний план краю, в обласному центрі зібралися голови громад, обласні чиновники та народні обранці. Вони висловили свої думки щодо бачення майбутнього. У Старокостянтинівському районі, до прикладу, хочуть створити дві, три або й чотири громади. Райцентр – проти.

 До Жванецької ОТГ сватається Колибаївська громада. Перша дає гарбузів, натомість планує породичатися з Завальською сільською радою.

 Ніде не бачить себе і Розсошанська ОТГ. Перед громадським обговоренням, були чутки, що громаду хочуть приєднати до Хмельницького.

 З Хмельницьким Розсошанська громада родичатися не хоче, а ось приєднати до себе кілька сільських рад не проти.

 Були й чутки про приєднання Шаровечківської громади до міста. ОТГ цього не хоче, мовляв вона самодостатня, тож повинна бути сама по собі.

 А ось поріднитися з Водичківською сільською радою громада не проти. Шаровечківська ОТГ вже неодноразово сваталася, тепер чекає відповідь.

 Не хоче об’єднуватися з прилеглими громадами і сам Хмельницький. А ось міжвідомча робоча група пропонує місту все ж пошлюбитися з Давидківцями, Бахматівцями, Пирогівцями та Копистином. Не зволікати радить й іншим. Свої пропозиції очільники ОТГ можуть подавати до вівторка, 26-го листопада. З урахуванням їх робоча група запропонує кабміну своє бачення майбутнього краю.

" " " "