Новий поділ області: скільки районів буде на Хмельниччині?

9976

 Реформа децентралізації – у дії! На Хмельниччині представили новий поділ області. Як називатимуть субрегіональні адміністративно-територіальні одиниці – ще не визначалися. Є кілька варіантів – райони, повіти та округи. Досі невідомо й скільки їх буде – три – Хмельницький, Шепетівський та Кам’янець-Подільський – чи більше. Я

 Реформа децентралізації крокує Україною. З 2015-го року у країні створено до тисячі ОТГ. Нині процес добровільного об’єднання практично – на фініші. Далі – новий районний поділ областей.

 Новий районний поділ представили на Хмельниччині. Як називатимуть субрегіональні адміністративно-територіальні одиниці – ще не визначалися. Один з варіантів – район.

 Є ще два варіанти. Це – округ, втім, кажуть експерти, така назва також неоднозначна. Третю версію вважають найбільш прийнятною.

 То буде повіт, район чи округ – ще невідомо. Досі не визначилися і з їх кількістю.

 Нові субрегіональні одиниці формуватимуть за кількома критеріями, основні – чисельність жителів та етнічні особливості. Відповідно до них в нашій області буде щонайменше три райони – Хмельницький, Шепетівський та Кам’янець-Подільський.

 Інші варіанти – чотири одиниці або навіть п’ять. Останньої притримуються у Старокостянтинові. Там себе бачать центром укрупненого району.

 Ковдру на себе тягне і Городоччина. Там також хочуть бути центром нового району. А ось скільки укрупнених одиниць буде насправді на Хмельниччині – стане відомо протягом наступних півроку.

" " " "