Новий єпископ, освячення храму та молитва за припинення епідемії: деталі візиту Єпіфанія до Хмельницького

Єпіфаній приїхав у Хмельницький та представив нового єпископа

967

У Хмельницький, з дводенним візитом, прибув Митрополит Київський і всієї України Єпіфаній. Про деталі  візиту предстоятеля ПЦУ розповіло видання “ХМ-ІНСАЙД”.

Так, днем раніше, п’ятого червня, Єпіфаній відвідав кафедральний собор святого апостола Андрія Першозванного та відслужив заупокійну літію за пріснопам’ятним митрополитом антонієм (Махотою).

По завершенню молитви предстятель ПЦУ представив нового керуючого єпархією Преосвященнійшого Павла (в миру Василь Юристий). Нещодавно священний синод призначив його у Хмельницьку кафедру. До цього призначення він очолював єпархію Одещини.

«Для мене рішення Синоду стало несподіванкою. Це велика відповідальність і важка ноша, але вважаю, що з громадою Поділля вона буде приємною і легкою», — прокоментував своє призначення єпископ Хмельницький і Кам’янець-Подільський.

Разом з тим сьогодні, шостого червня, Єпіфаній освятив новозбудований храм на честь Святого Духа, котрий звели в житловому масиві “Дендропарковий” в обласному центрі. При цьому Митрополит київський очолив першу Божественну літургію храму.

Читайте також: У Хмельницькому вже вдруге за цей тиждень знаходять вибухівку у сквері

Згодом лунала спільна молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

За його словами, у теперішній важкий час, коли в нашій країні триває війна з агресором і протидія хворобі, будівництво храму за два роки – це свого роду подвиг громади.

Нагадаємо, що раніше ПЦУ призначила Нестора тимчасово керуючим Хмельницькою єпархією.

 

" " " "