Обіцяного підвищення зарплат учителям Хмельниччини не буде, – МОН

Дати вчителям більше грошей можна в одному випадку: якщо включити верстат, який друкує гроші

982

Уряд не знайшов джерел для підвищення зарплат учителям. Таке ризиковане зізнання зробили у МОН незадовго до виборів.

Як відомо, зарплату вчителям обіцяли підвищити вже з 1 січня 2021 року. Однак тепер в уряді відверто зізналися: обіцяного підвищення не буде. Для того, щоб це забезпечити, треба в масштабах держави, в бюджетах різних рівнів, знайти сумарно, як мінімум, 50 мільярдів гривень. Таких грошей у країни немає.

А очікуваний кредит з Євросоюзу західні партнери поки що поставили на паузу. Навіть більше, глава європейської дипломатії Жозеп Борель, під час свого візиту в Україну, наголосив президенту Зеленському, що “ЄС – не банкомат”.

Читайте також: Шмигаль: Мінімальна зарплата може становити 7 200 гривень

Отже, неінфляційні джерела фінансування підвищення заплати вчителям відсутні. В МОН пояснили, що рішення щодо підвищення зарплат педагогам приймалося попереднім урядом. І воно не було підкріплене реальними розрахунками. Тому виконати цю постанову зараз неможливо.

“Уряд доручив МОН разом з Мінекономіки, Мінфіном і Мін’юстом підготувати проект рішення щодо відтермінування її впровадження до 31 грудня 2021 року. Наголошуємо, що рішення не скасовано, а відтерміновано”, – повідомляють у міністерстві.

" " " "