Одним із найстаріших містечок Європи вважається середньовічне місто Пачков, що на кордоні Чехії та Польщі.

1624

Сьогодні воно славиться як древніми памятками, так і освоєнням потужних євроінвестицій. Нашим кореспондентам вдалося не тільки побувати у цьому особливому місті, а й поспілкуватися з його мером.

Унікальне містечко Пачков в Опольському воєводстві вважається ідеальним місцем для любителів малих середньовічних міст. Його навіть називають Польським Каркасоном – на зразок відомого французького міста-замку. На землях Сілезії Пачков зявився щонайменше в середині тринадцятого століття. Як вціліли його численні пам’ятки архітектури до цього часу, можна тільки диву даватися. Його жителі побували і під чехами, й під австрійцями, і під прусами. Зазнали голоду, повені, чуми, епідемії холери, завоювань та розграбувань.

Неділя. Ранній ранок. Вулиці Пачкова ще порожні. А от біля мерії вже є рух. Як виявилося, бургомістр, або ж, як ми кажемо, мер Артур Ролка зустрічає наших земляків – делегацію з маленького містечка Івано-Франківщини. Вибачається за певні незручності, адже якраз тут перед мерією кладуть підземні комунікації, освоюючи чималі євроінвестиції.

Така зустріч, насправді, це подія, бо це вперше. Офіційно сюди, до Пачкова, українці ще дороги не прокладали.

 

" " " "