Офіційно – шостий Президент України. У залі парламенту Володимир Зеленський присягає на вірність українському народу.

784

Новий Уряд та склад Парламенту. Під час інавгурації Володимир Зеленський зробив низку гучних політичних заяв та окреслив основні напрямки роботи на посаді Глави Держави. Чи збігаються вони з прогнозами народних обранців від Хмельниччини та чи підтримують вони проведення дочасних парламентських виборів – ми запитали у них особисто.

Офіційно – шостий Президент України. У залі парламенту Володимир Зеленський присягає на вірність українському народу.

З цієї миті він на посаді Глави Держави.  Під час своєї каденції Володимир Зеленський спрямує усі сили, аби зупинити війну на Донбасі. Зробити це готовий ціною власних рейтингів, утім не українських територій.

З парламентської трибуни новообраний Президент робить низку гучних  заяв.  Закликає Уряд піти у відставку, нардепів просить звільнити Глав силових відомств та ухвалити кілька важливих законопроектів.  Зокрема, про скасування депутатської недоторканності, про відповідальність за незаконне збагачення і виборчий кодекс. Наостанок, оголошує розпуск Верховної Ради.

Заява Зеленського для народних обранців не стала несподіванкою. Такий сценарій у кулуарах Верховної Ради обговорювали увесь пленарний тиждень. Депутати від Хмельниччини до дострокових виборів, кажуть , готові. Аби новий парламент і Президент працювали у тандемі.

Щоправда скасування змішаної виборчої системи обранці не прогнозують. Кажуть, дочасні вибори, вочевидь, відбудуться за старою системою.

Щодо роботи самого Президента, то депутати впевнені –  Володимир Зеленський продовжить курс України в ЄС і НАТО.

" " " "