Охоронці – джитсери

612

Судові охоронці Хмельниччини опанували мистецтво гнучкості. Так ще називають бразильське джиу-джитсу. Нині це бойове мистецтво набуває шаленої популярності в Україні. На відміну від багатьох інших традиційних єдиноборств у ньому наголос зроблено на боротьбі в “партері” тобто на землі.

Здавалося б, що можна робити, коли супротивник опинився на землі? Багато хто б таку ситуацію прирівняв би поразки поразки, а насправді ж в бразильському джиу-джитсу – це лише початок боротьби.

Вивчення джиу-джитсу дозволяє осягнути мистецтво нападу і оборони. Воно роками практикується, як ефективна система самозахисту у силових підрозділах за кордоном. Тож судові охоронці після розминки беруться до справи. Розбиваються на пари та уважно стежать за технікою виконання прийому.

Крім величезного арсеналу різноманітних прийомів, що дозволяють підтримувати організм у тонусі і прищеплювати навички самооборони, в джиу-джитсу існує власна філософія, яка розвиває моральні якості людей.

В джиу-джитсу не б’ють по голові, максимально розвиваються суглоби і виробляється гнучкість. Сам підхід до джиу-джитсу є максимально інтелектуальний, оскільки передбачає вивчення людського тіла і його моторики. Функціональність застосування джиу-джитсу: самооборона, захист ближнього, міцне здоров’я, розвинені м’язи, стійка психіка. Все те, чим має володіти охоронець правосуддя. Тож це тренування не було останнім.

 

" " " "