Окрема республіка, або Чому Хмельницький центральний автовокзал працює як йому хочеться. Підсумки тижня .

3024

Окрема республіка, або Чому Хмельницький центральний автовокзал працює як йому хочеться. Цього тижня ми намагалися з’ясувати з якого дива при в’їзді на територію вимагають плату, автобуси їздять без обігріву, а люди – без місця. В приміщенні автостанції літають голуби, а вбиральня далека від норм та правил гігієни і до того жплатна. На жаль, питань ми задали більше, аніж отримали відповідей. Все ж, ті, що почули, вирішили озвучити і вам.

Хмельницький автовокзал № 1 – центральний, міжміський і найкращий. Так було колись. А тепер – від того, що відбувається тут просто волосся дибки стає. Туалет. Мало того, що платний. Про норми та правила гігієни тут, здається не знають, або не хочуть знати.

Взявши такий от папірець практично із рук ось цієї жіночки мало що можна підчепити. Хто знає чи мила вона руки чи ні. І чи не гладила песиків, котрі тут почувають себе як вдома. До речі, вони – не єдині улюбленці на автостанції. Голуби звили гніздечко прямісінько під стелею. Ходять, гадять, втім, нікого, здається, це не хвилює.

Звіринець – не найгірше, що чекає пасажира на автостанції № 1. У морози їздити із деякими перевізниками в прямому сенсі шкідливо для здоров’я. Ось ці кадри із маршрутки, котра курсує від Рівного до Вінниці. Кількасантиметровий шар льоду на вікнах всередині говорить сам за  себе (фото з телефона). Люди не приховують, в автобусах буває справді холодно.

Не завжди в автобусі можна й присісти. Квитки на деякі рейси видають без місць.

Ось ця жіночка має перевіряти перевізника, а, точніше, контролювати чи не бере він на ліво. Переконує, якщо ловить пасажира без квитка – виписує штраф.

Ось, власне, автобус на Білогір’я. Водій від наших запитань тікає.

А, от, люди не соромляться говорити.

Не через касу, але без проблем ось цей молодий чоловік передає на Білогір’я пакунки.

Чи отримав водій даної маршрутки штраф, нам дізнатися так і не вдалося. Контролер без директора вокзалу говорити на відріз відмовилася. Поспілкуватися із ним дуже хотіли і ми. Утім, протягом 3 годин, які ми провели на автостанції на робочому місці пан так і не з’явився. Можливо, у чоловіка не вистачило коштів, аби потрапити на територію.

Легкові автомобілі 5 грн., мікроавтобуси – 6, автобуси та вантажні автомобілі – 7, транзитні автобуси з пасажирами 72 гривні. Що це за прейскурант і де директор вокзалу ми намагалися з’ясувати у Хмельницьктрансі. Почуте від керівника підприємства нас, м’яко кажучи вразило. Як виявилось, директор вокзалу уже там.

Направду пояснити нам що відбувається на центральній автостанції пан Тарнавський так і не спромігся. А, крім нього, як виявилося, це зробити нікому. Практично всі автовокзали краю – в приватних руках.

Зважаючи на те, що конкуренції не боїться, підприємство робить, що хоче. Шлагбаум , як виявилось, встановили на вимогу Державного департаменту автомобільного транспорту та СБУ. Щодо плати, правда, виникає питаннячко. Бо її, в офіційному листі пан Тарнавський називає ініціативою споживача.

Отож, платити чи ні за в’їзд на територію автостанції – суто ваше рішення. Іншим, на наш погляд, має зайнятись Санстанція. Хоча… Насправді кожен з нас має право вимагати якісну послугу. Тим паче отриману за немалі гроші. Тим паче у приватного підприємства.

 

" " " "