Олена Миклащук із Шепетівщини – переможниця «Коронації слова»

442

«Мрія дитинства збулася: про Вербівці Шепетівського району знову почула вся Україна!», – написала на своїй сторінці у Фейсбук письменниця.

Ще 30 жовтня 2021 р. співзасновники «Коронації слова» Тетяна та Юрій Логуші оголосили переможців конкурсу «Гранд Коронація».У номінації «Пісенна лірика» друге місце посіла Олена Миклащук із Шепетівщини. Письменниця отримала нагороду за добірки «Брат» і «Покривання коси».

«Гранд Коронація слова» – битва титанів, яка відбувається раз у 5 років лише між переможцями перших премій! Першу нагороду я отримала в 2017 р. за твір «Нерви», – розповіла у соцмережі поетеса.

Почувши своє прізвище серед переможців, пані Олена спочатку подумала, що то помилка. «Коли ведуча оголосила, що перемогли мої добірки «Брат» і «Покривання коси», я вирішила, що то помилка, адже надсилала одну роботу на конкурс. І лише відкривши електронну пошту і глянувши, що і коли я відправляла, побачила, що на «Гранд Коронацію 2020» я відсилала добірку, що розпочиналася з тексту «Брат», а в 2021 – знову добірку, де першим твором було «Покривання коси». Тобто, я перемогла двічі! Мрія дитинства збулася: про Вербівці Шепетівського району знову почула вся Україна!», – поділилася враженнями Олена Миклащук у мережі Фейсбук.

Окрім перемоги у “Коронації слова”, у 2021 році збірка поезій «Світло на дні бліндажа» пані Олени двічі перемагала у літературних конкурсах. Перший раз у Літературній премії імені Павла Ящука (ІІ ступінь), а згодом здобула першу премію в номінації «Поезія» муніципальної премії імені Івана Франка.

А два дні тому, 27 листопада, у Києві відбулася презентація другої частини збірки «Пісні нескоренних війною», в якій Олена є співавторкою .

Трохи біографії про нашу землячку:

  • Народилася 12 квітня 1983 р. у с. Вербівці Шепетівського району.
  • У 2005 р. закінчила факультет української філології Рівненського державного гуманітарного університету.
  • Пра­цює вчи­те­лем і за­ву­чем з НВР у Вербовець­кій ЗОШ І-ІІ ступ­енів.
  • Лауреатка загальноукраїнських та міжнародних літературних конкурсів. У 2017 р. перемогла у міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова» у номінації «Пісенна лірика». У 2016 р. отримала обласну премію імені Володимира Булаєнка.
  • З 2016 р. член Національної спілки письменників України.
  • Понад 40 творів покладено на музику.
  • Авторка збірок про АТО «Рветься душа у небо» та «Небо в окопах».

 

 

 

 

 

" " " "